print-image

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: +30 minuten

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 385 kcal
  • Eiwit: 16 gram
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Vet: 14 gram
  • Waarvan verzadigd vet: 3 gram
  • Vezels: 6 gram
  • Zout: 0,4 gram

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 venkelknollen
  • 3 el olijfolie
  • 1 rode peper
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 1 el venkelzaad
  • 4 middelgrote eieren
  • 10 g verse koriander
  • 1/2 tl chiliflakes

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant van de venkel en een stukje van de bovenkant en halveer deze. Verwijder de kern en snijd de venkel in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook gedurende 3 minuten. Voeg de venkel toe en bak deze nog 7 minuten op een laag vuur.

Snijd ondertussen de rode peper in ringetjes. Wanneer je niet zo van pittig houdt, verwijder dan de zaadjes en zaadlijsten. Voeg de peper samen met de tomatenblokjes, het venkelzaad en eventueel een snufje zout toe aan de groenten en laat dit nog 15 minuten stoven. Maak per persoon een kuiltje in het groentemengsel en breek boven elk kuiltje een ei. Dek vervolgens de pan af met een deksel of aluminiumfolie en bak gedurende 4 minuten tot de eieren gestold zijn. Snijd ondertussen de koriander grof. Strooi dit samen met de chiliflakes over de shakshuka. Serveer de tomatenstoof met brood en eventueel een frisse komkommersalade.

Variatietip

Geen venkel in huis? Verwerk dan gewoon de restjes groenten van het avondeten van gisteren in de saus. Houd je niet van pittig? Laat de chiliflakes achterwege.

Eet smakelijk!

Bron: Ah.nl

Reageer