Voorgerecht of bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Voedingswaarde per persoon
- Energie: 362 kcal
- Eiwit: 36 gram
- Vet: 16 gram
- Koolhydraten: 17 gram
- Vezels: 4 gram
Ingrediënten
Carpaccio
- 500 gram ossenhaas gesneden in 4 porties
- 500 gram dunne asperges
- 300 gram pruimtomaten
- 15 gram verse basilicum, gehakt
- 300 gram baby Romaine sla
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- 1,5 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel water
- 1 eetlepel grove Dijonmosterd
- versgemalen peper en zout
Ansjovis-kappertjes
- 120 gram vetvrije ricotta-kaas
- 200 gram magere yoghurt
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 sjalot
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 theelepels ansjovispasta
- 15 gram verse basilicum
- 15 gram platte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- vers gemalen zwarte peper
Bereiding
Bron: Recept en foto van www.ontrackdiabetes.com