Voorgerecht of lunch voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 255 kcal
  • Eiwit: 15 gram
  • Vet: 7 gram
  • Koolhydraten: 27 gram
  • Vezels: 5 gram

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui
  • 4 plakjes magere bacon
  • 200 gram groene pompoen of courgette
  • 1 grote aardappel
  • 375 ml kippenbouillon
  • 250 gram groene erwten (uit blik of uit de diepvries)
  • 200 ml magere melk
  • Snufje nootmuskaat
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2 takjes verse peterselie

Bereiding

 

Bron: Recept en foto van “The low GI, low fat recipe book” van geregistreerde diëtisten Gabi Steenkamp en Liesbet Delport.

 

Reageer