Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: +30 minuten

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 610 kcal
  • Eiwit: 15 gram
  • Koolhydraten: 65 gram
  • Waarvan suikers: 9 gram
  • Vet: 30 gram
  • Waarvan verzadigd vet: 4 gram
  • Vezels: 15 gram
  • Zout: 0,6 gram

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • stuk pompoen (ca. 300 gram)
  • stuk knolselderij of koolraap (ca. 300 gram)
  • 1 pastinaak
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • mespunt tijm
  • 30 gram rucola
  • 2 theelepels kappertjes
  • 50 gram walnoten
  • citroensap

Bereiding

Warm de oven voor op 200° C. Boen de aardappelen schoon of schil ze en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water 5 minuten, giet ze af en laat ze droog stomen. Maak de groente schoon. Snijd de bleekselderij in stukken, de pompoen, knolselderij en pastinaak in blokjes. Verwijder het vliesje van 1 teentje knoflook en snijd hem in snippers. Meng de aardappelen en de groente met 1 eetlepel olie, peper, de knoflook en de tijm en doe dit op een bakplaat. Laat de groente met de aardappelen in 20 minuten gaar worden en licht kleuren.

Was de rucola in een vergiet onder stromend water. Pureer de rucola met het overgebleven teentje knoflook en de kappertjes een paar seconden met een staafmixer. Hak de walnoten klein en voeg toe aan het rucolamengsel. Breng de pesto op smaak met een beetje citroensap, de andere eetlepel olijfolie, wat peper en verdun met een beetje water. Serveer de walnotenpesto bij de groente en aardappelen.

Eet smakelijk!

Bron: Voedingscentrum

Reageer