print-image

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 495 kcal.
  • Eiwit: 15 gram.
  • Vet: 19 gram.
  • Koolhydraten: 62 gram.

Ingrediënten

  • 400 gram rauwe bieten
  • 275 gram quinoa
  • 100 gram fruit & zadenmix met pompoenpitten (zak 225 gram)
  • 75 gram veldsla
  • 15 gram munt (bakje)
  • 1 friszoete appel (bijv. jazz)
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 3 eetlepels raapzaadolie (flesje 250 ml)
  • 2 theelepels mierikswortel (potje 140 gram)

Kook de quinoa 8 minuten in water met zout. Zet het vuur uit en laat nog 12 minuten staan. Giet af en doe in een schaal. Snijd ondertussen de appel in parten en verwijder het klokhuis. Rasp de appel met een rasp of in de keukenmachine en doe bij de quinoa.

Schil de bieten, rasp ze en voeg ook toe. Rasp de gele schil van de citroen en pers een helft uit. Meng het rasp, 1 el sap, de mierikswortel en olie door de quinoa. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes. Schep de veldsla, fruit en zadenmix en munt door de quinoa en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Eet smakelijk!

Reageer