print-image

Hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd: 20 minuten.

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 183 kcal.
* Eiwit: 19 gram.
* Vet: 7 gram.
* Koolhydraten: 9 gram.

Ingrediënten

  • 12 gepelde rauwe gamba’s
  • 2 tomaten
  • 1 rode peper
  • 1 (rode) ui
  • 1 citroen
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Bosje platte peterselie

Bereiding

Dep de gamba’s droog met keukenpapier. Pel de ui en snipper deze naderhand fijn. Pel ook de knoflook en snijd deze fijn. Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Was en snijd de tomaten in stukjes. Snijd de peterselie fijn. Snijd de citroen in partjes.

Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak de gamba’s. Voeg de ui, knoflook, rode peper en tomaten toe. Bak het gerecht een paar minuutjes tot de groente wat zachter zijn en de gamba’s gaar. Bestrooi met peterselie. Serveer de partjes citroen erbij zodat je deze naar wens kunt uitknijpen over het gerecht.

Eet smakelijk!

Bron: Dit gerecht is afkomstig van uit BMagazine.

Reageer