Hoofdgerecht voor 1 persoon.
Bereidingstijd: 25 min.
Voedingswaarde per persoon
* Energie: 495 kcal.
* Eiwit: 32 gram.
* Vet: 16 gram.
* Koolhydraten: 51 gram.
Ingrediënten
- 70 gram volkorenmacaroni, ongekookt
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 60 gram rundertartaar, rauw
- 1 koffielepel olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 125 gram gezeefde tomaten
- Zout
- Paprikapoeder
- Oregano
- Rozemarijn
- Basilicum, gedroogd
- 1/2 koffielepel bouillonpoeder
- 30 gram geraspte kaas, tot 30+
Bereiding
Kook de volkorenmacaroni gaar zoals aangegeven op de verpakking. Snijd 1 teentje knoflook, 1 paprika en 1 ui in stukjes. Bak de knoflook, ui en 60 gram rundertartaar circa 5 minuten in 1 koffielepel olie. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree en paprika toe en bak nog eens 5-10 minuten. Voeg 125 ml gezeefde tomaten toe en breng op smaak met paprikapoeder, oregano, rozemarijn, basilicum en 1/2 eetlepel groentebouillon. Schep de macaroni en het paprika-vleesmengsel afwisselend in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas 30+. Bak circa 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Eet smakelijk!