Hoofdgerecht voor 1 persoon.
Bereidingstijd: 25 min.

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 495 kcal.
* Eiwit: 32 gram.
* Vet: 16 gram.
* Koolhydraten: 51 gram.

Ingrediënten

  • 70 gram volkorenmacaroni, ongekookt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 60 gram rundertartaar, rauw
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 125 gram gezeefde tomaten
  • Zout
  • Paprikapoeder
  • Oregano
  • Rozemarijn
  • Basilicum, gedroogd
  • 1/2 koffielepel bouillonpoeder
  • 30 gram geraspte kaas, tot 30+

Bereiding

Kook de volkorenmacaroni gaar zoals aangegeven op de verpakking. Snijd 1 teentje knoflook, 1 paprika en 1 ui in stukjes. Bak de knoflook, ui en 60 gram rundertartaar circa 5 minuten in 1 koffielepel olie. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree en paprika toe en bak nog eens 5-10 minuten. Voeg 125 ml gezeefde tomaten toe en breng op smaak met paprikapoeder, oregano, rozemarijn, basilicum en 1/2 eetlepel groentebouillon. Schep de macaroni en het paprika-vleesmengsel afwisselend in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas 30+. Bak circa 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Eet smakelijk!

Bron: Dit gerecht is afkomstig van Bosman.

Reageer