print-image

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 40-60 minuten

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 289 kcal
  • Eiwit: 19 gram
  • Vet: 9 gram
  • Koolhydraten: 26 gram
  • Vezels: 10 gram

Ingrediënten

  • 150 gram rode linzen
  • 2 grote tomaten, gehakt
  • 60 ml tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geplet
  • 1 theelepel gedroogde oregano of 2 takjes verse oregano
  • 10 ml groentebouillon
  • 250 ml kokend water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 aubergines
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 theelepels zout
  • 1 ei
  • 200 gram vetvrije cottage cheese
  • vers gemalen zwarte peper
  • een paar snufjes nootmuskaat

Bereiding

 

Bron: Recept en foto van “The low GI, low fat recipe book” van geregistreerde diëtisten Gabi Steenkamp en Liesbet Delport.

 

Reageer