Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 40-60 minuten
Voedingswaarde per persoon
- Energie: 289 kcal
- Eiwit: 19 gram
- Vet: 9 gram
- Koolhydraten: 26 gram
- Vezels: 10 gram
Ingrediënten
- 150 gram rode linzen
- 2 grote tomaten, gehakt
- 60 ml tomatenpuree
- 1 teentje knoflook, gepeld en geplet
- 1 theelepel gedroogde oregano of 2 takjes verse oregano
- 10 ml groentebouillon
- 250 ml kokend water
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 aubergines
- 1 ui, fijngesneden
- 2 theelepels zout
- 1 ei
- 200 gram vetvrije cottage cheese
- vers gemalen zwarte peper
- een paar snufjes nootmuskaat
Bereiding
Bron: Recept en foto van “The low GI, low fat recipe book” van geregistreerde diëtisten Gabi Steenkamp en Liesbet Delport.