Recepten

Linzensalade met walnoten en geitenkaas

Door 15 maart 2017 Geen reacties

Dit gerecht is afkomstig van de website van Voedingscentrum.

Hoofdgerecht voor 2 personen.
Bereidingstijd: 30+ minuten.

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 430 kcal.
* Eiwit: 25 gram.
* Vet: 20 gram.
* Koolhydraten: 30 gram.

Ingrediënten

* 200 gram linzen
* 25 gram walnoten
* 1 teentje knoflook
* 1 eetlepel (walnoot)olie
* 2 eetlepels azijn
* 2 theelepels mosterd
* 40 gram zachte geitenkaas (crottin of bettine blanc)
* Peper

Bereiding

Was de linzen en kook ze in 1/2 liter water in ca. 35 minuten gaar. Hak de walnoten klein. Maak een dressing van het uitgeperste teentje knoflook, de olie, de acijn, de mosterd en wat peper. Meng de dressing door de nog warme linzen en laat dit afkoelen. Schep de walnoten en de verkruimelde geitenkaas erdoor.

Eet smakelijk!

Reageer