print-image

Hoofdgerecht voor 2 personen.
Bereidingstijd: 15-30 minuten

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 235 kcal.
* Eiwit: 15 gram.
* Vet: 15 gram.
* Koolhydraten: 6 gram.

Ingrediënten

  • 150 gram lamsgehakt
  • 3 vleestomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes peterselie
  • 1 mespunt tijm
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

Maak het gehakt aan met peper, een half uitgeperst teentje knoflook en de fijn geknipte peterselie. Vorm er kleine balletjes van. Pel de ui snijd hem klein. Was de tomaten, verwijder de pitjes en hak het vruchtvlees klein.

Bak de gehaktballetjes in de olie bruin. Voeg de ui toe en pers de rest van de knoflook er boven uit. Bak dit kort mee. Voeg de stukjes tomaat, de tijm, peper en 100 ml water toe en stoof het geheel in 10 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Bron: Dit gerecht is afkomstig van het Voedingscentrum.

Reageer