print-image

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 565 kcal
  • Eiwit: 41 gram
  • Koolhydraten: 63 gram
  • Vet: 15 gram
  • Waarvan verzadigd vet: 2 gram
  • Vezels: 7 gram
  • Zout: 1,5 gram

Ingrediënten

  • 250 gram basmatirijst
  • eetlepels zonnebloemolie
  • uien (gesnipperd)
  • wortels (geraspt)
  • 400 gram kikkererwten (afgespoeld, uitgelekt, blik)
  • theelepel komijnpoeder (djinten)
  • teentjes knoflook (geperst)
  • 400 milliliter groentebouillon of
  • 400 milliliter kippenbouillon
  • 500 gram kipfilets (in stukjes)
  • bosje dille (gehakt)

Bereiding

Kook de rijst, giet af en laat de rijst droogstomen. Verhit intussen de olie en bak hierin de ui en wortel circa 5 minuten. Voeg de kikkererwten, komijnpoeder, knoflook en bouillon toe en schep goed om. Leg de stukjes kip op de groenten en dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie.

Keer na circa 10 minuten de stukjes kip om, dek weer af en gaar circa 5 minuten verder. Schep de dille door de rijst en serveer met de kipschotel.

Eet smakelijk!

Bron: Boodschappen.nl

Reageer