Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: +30 minuten

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 460 kcal
  • Eiwit: 30 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Waarvan suikers: 3 gram
  • Vet: 20 gram
  • Waarvan verzadigd vet: 4 gram
  • Vezels: 5 gram
  • Zout: 0,4 gram

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • ½ eetlepel citroensap
  • 500 gram aardappels
  • 2 kippenbouten

Bereiding

Warm de oven voor op 175° C. Vermeng de olie met wat peper, de Provençaalse kruiden en het citroensap. Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in stukjes. Schep het oliemengsel door de aardappelen en leg ze op de bakplaat. Haal het vel van de kippenbouten en wrijf de bouten op de bakplaat door de olie. Laat de kip met de aardappelen in de oven in 50 minuten gaar worden en bruin kleuren.

Eet smakelijk!

Bron: Voedingscentrum

Reageer