Sushi
Bereidingstijd: 30 minuten

Voedingswaarde per 6 stuks

  • Energie: 97 kcal
  • Eiwit: 6 gram
  • Vet: 3 gram
  • Koolhydraten: 12 gram
  • Vezels: 1 gram

Ingrediënten

  • 10 vellen nori (zeewiervellen)
  • 375 gram gekookte, afgekoelde sushi rijst
  • 10 kleine wortels, in dunne reepjes gesneden
  • 1 komkommer, ontdaan van de zaadlijsten en flinterdun gesneden
  • 12 rode paprika’s, ontdaan van de zaadlijsten en flinterdun gesneden
  • 4 asperges, gekookt en afgekoeld
  • 30 gram krab of surimi
  • 60 gram gekookte garnaaltjes, in de lengte door de helft gesneden
  • 45 gram gerookte zalm
  • 45 gram rauwe zalm
  • 60 gram rauwe tonijn
  • Halve avocado, geschild, ontpit en in dunne reepjes gesneden
  • Gepekelde (ingelegde) gember
  • Lichte soja saus
  • wasabi
  • bamboematje om de sushi op te rollen

Bereiding

 

Bron: Recept en foto van ontrackdiabetes.com

 

Reageer