Hoofdgerecht voor 6 personen
Bereidingstijd: 60-90 minuten
Voedingswaarde per persoon
- Energie: 315 kcal
- Eiwit: 30 gram
- Vet: 8 gram
- Koolhydraten: 31 gram
- Vezels: 7 gram
Ingrediënten
- 150 ml magere yoghurt
- 2 theelepels knoflookpasta
- 2 theelepels gemberpasta
- 4 takjes verse korianderbladeren, gehakt
- 500 gram extra mager lamsvlees, in blokjes gesneden
- 200-250 gram bruine linzen
- snufje zout
- 125 gram basmatirijst
- halve theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnzaad (djinten)
- 6 kruidnagels
- 1 theelepel gemalen kardemom
- 2 grote uien, gesneden of gehakt
- 15 ml zonnebloemolie
- 2 stokjes kaneel of 1 theelepel gemalen kaneel
- 2 tomaten, fijngehakt
Bereiding
Bron: Recept en foto van “The low GI, low fat recipe book” van geregistreerde diëtisten Gabi Steenkamp en Liesbet Delport.
Ja hallo!