print-image

Hoofdgerecht voor 6 personen
Bereidingstijd: 60-90 minuten

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 315 kcal
  • Eiwit: 30 gram
  • Vet: 8 gram
  • Koolhydraten: 31 gram
  • Vezels: 7 gram

Ingrediënten

  • 150 ml magere yoghurt
  • 2 theelepels knoflookpasta
  • 2 theelepels gemberpasta
  • 4 takjes verse korianderbladeren, gehakt
  • 500 gram extra mager lamsvlees, in blokjes gesneden
  • 200-250 gram bruine linzen
  • snufje zout
  • 125 gram basmatirijst
  • halve theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnzaad (djinten)
  • 6 kruidnagels
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 2 grote uien, gesneden of gehakt
  • 15 ml zonnebloemolie
  • 2 stokjes kaneel of 1 theelepel gemalen kaneel
  • 2 tomaten, fijngehakt

Bereiding

 

Bron: Recept en foto van “The low GI, low fat recipe book” van geregistreerde diëtisten Gabi Steenkamp en Liesbet Delport.

 

2 Reacties

Reageer