print-image

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: +30 minuten

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 500 kcal
  • Eiwit: 25 gram
  • Koolhydraten: 55 gram
  • Waarvan suikers: 7 gram
  • Vet: 15 gram
  • Waarvan verzadigd vet: 2 gram
  • Vezels: 25 gram
  • Zout: 0,3 gram

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde linzen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram groene groente (bijv. sperziebonen, courgette, broccoli)
  • 1 eetlepel currypasta
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml groentebouillon met minder zout
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 50 ml halvolle yoghurt
  • 6 takjes koriander

Bereiding

Was de linzen. Pel de ui en snijd de helft in snippers. Kook de linzen met de halve ui in ruim water gaar in circa 30 minuten. In de tussentijd kun je de groente wassen en alles in gelijke stukjes snijden. Verhit vervolgens de olie en fruit hierin de gesnipperde ui en de currypaste. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de rest van de groente toe met de bouillon en stoof de groente in circa 6 minuten bijna gaar.

Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Roer de yoghurt door de groentecurry. Strooi er aan tafel de amandelen en eventueel de kleingesneden koriander over. De linzen serveer je erbij.

Eet smakelijk!

Bron: Voedingscentrum

Reageer