print-image

Hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd: 45 min.

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 200 kcal.
  • Eiwit: 7 gram.
  • Vet: 12 gram.
  • Koolhydraten: 15 gram.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rijpe avocado, schoongemaakt
  • 3 eetlepels zure room
  • 1/2 limoen, uitgeperst
  • 3 eetlepels dille, fijngehakt (20 gram)
  • 1 bakje Hollandse garnalen (100 gram)

Bereiding

Prik de aardappelen rondom in met een scherp mesje en snijd ze over de lengte doormidden. Wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze tussen de kooltjes en pof in circa 40 minuten gaar.
Pureer de avocado met de zure room met de staafmixer in een maatbeker. Breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout. Roer de dille erdoor.
Verwijder de folie van de aardappelen en druk aan de zijkant van de schil, zodat ze wat kruimig worden. Verdeel de zoete aardappelen over 4 diepe bordjes of kommen, schep de avocado-dilleroom erop en verdeel de garnalen erover. Garneer eventueel met een takje dille.

Eet smakelijk!

Bron: Dit gerecht is afkomstig van Plus.

Reageer