print-image

Hoofdgerecht voor 2 personen.

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 511 kcal.
* Eiwit: 31 gram.
* Vet: 18,5 gram.
* Koolhydraten: 56 gram.

Ingrediënten

* 300 gram kipfilet
* 2 el gemberstroop
* 2 cm verse gember (geraspt) of 2-4 bolletjes gember
* 1 teentje knoflook (geperst)
* ½ fijngesneden rode peper (of 1-2 tl sambal)
* 2 kleingesneden uien
* 125 gram taugé
* 150 gram zilvervliesrijst
* 200 gram ijsbergsla
* 6 el olijfolie
* ¼ komkommer
* 1 el currypasta
* Limoensap
* 2 el grofgehakte verse koriander
* Peper en zout

Bereiding

Kook de zilvervliesrijst. Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi met peper. Verhit in een pan 4 el olie en bak daarin de kipfilet rondom bruin. Voeg ui, knoflook, gember, rode peper en currypasta toe. Vlak voor het opdienen gembersiroop en taugé toevoegen.

Maak een salade van ijsbergsla en schijfjes komkommer. Maak een dressing van olijfolie, limoensap en koriander.

Serveren: rijst op een diep bord, kuiltje erin en daar de gemberkip in scheppen. Serveer de salade met de dressing hier apart bij.

Eet smakelijk!

Reageer