print-image

Hoofdgerecht voor 2 personen.

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 330 kcal.
* Eiwit: 43 gram.
* Vet: 13 gram.
* Koolhydraten: 10 gram.

Ingrediënten

* 2 koolvisfilets van 200 gram
* 12 kerstomaatjes
* 3 preien
* 1 tl groentebouillon
* Snufje geraspte nootmuskaat
* 2 el olijfolie
* 12 blaadjes basilicum
* Citroensap
* ¼ tl kruidenzout
* Grof gemalen, gekleurde peper

Bereiding

De kerstomaatjes wassen, het groen niet verwijderen. Een theelepel olie verhitten in de pan, tomaatjes licht bakken, uit de pan nemen en opzij zetten. De prei schoonmaken, in ringen snijden en grondig wassen. De preiringen kort bakken in de pan, dan een klein beetje water toevoegen en er de groentebouillon en nootmuskaat doorheen roeren. Acht tot tien minuten stoven, uit de pan nemen en warm houden.

Intussen de basilicumblaadjes fijn hakken. De visfilets met citroensap bedruppelen. Anderhalve eetlepel olijfolie in een kommetje gieten, twee derde van de basilicum, het kruidenzout en de peper toevoegen en even roeren. De bovenkant van de vis insmeren met het kruidenmengsel. De overgebleven olie verhitten in de pan, de vis erin aanbakken en in acht tot tien minuten gaar laten worden. De warme prei in het midden van het bord leggen, de visfilets erop leggen. Met kerstomaatjes en de rest van de basilicum garneren en opdienen.

Eet smakelijk!

Reageer