Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 432 kcal
  • Eiwit: 33 gram
  • Vet: 12 gram
  • Koolhydraten: 44 gram
  • Vezels: 4 gram

Ingrediënten

  • 400 gram (zilvervlies) rijst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kipfilets
  • 1-2 uien, gepeld en in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels havermout (Brinta heeft een lagere glycemische index)
  • 1-2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 250 ml kippenbouillon
  • 4 eetlepels mango chutney
  • 200 gram champignons, in schijfjes gesneden
  • 3 eetlepels tomatensaus
  • 1 banaan
  • 1 perzik
  • 2 eetlepels citroensap
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding

 

Bron: Recept en foto van “The low GI, low fat recipe book” van geregistreerde diëtisten Gabi Steenkamp en Liesbet Delport.

 

Reageer