Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Voedingswaarde per persoon
- Energie: 432 kcal
- Eiwit: 33 gram
- Vet: 12 gram
- Koolhydraten: 44 gram
- Vezels: 4 gram
Ingrediënten
- 400 gram (zilvervlies) rijst
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 kipfilets
- 1-2 uien, gepeld en in ringen gesneden
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels havermout (Brinta heeft een lagere glycemische index)
- 1-2 eetlepels kerriepoeder
- 2 theelepels gemberpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 250 ml kippenbouillon
- 4 eetlepels mango chutney
- 200 gram champignons, in schijfjes gesneden
- 3 eetlepels tomatensaus
- 1 banaan
- 1 perzik
- 2 eetlepels citroensap
- versgemalen zwarte peper
Bereiding
Bron: Recept en foto van “The low GI, low fat recipe book” van geregistreerde diëtisten Gabi Steenkamp en Liesbet Delport.