print-image

Op deze pagina vind je recepten voor feestelijke hapjes, bijvoorbeeld voor een borrel, verjaardag of high tea. Mét de calorieën erbij. Dan weet je precies hoeveel jij en je gasten binnenkrijgen.

Gevulde eieren

4 stuks
40 kcal per persoon

  • 2 eieren
  • 1 klein augurkje
  • stukje bosui
  • mespunt kerrie
  • 1 eetlepel slasaus

Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze met koud water schrikken. Pel de eieren en snijd ze overlangs door. Neem de eierdooiers er uit. Hak het augurkje heel fijn. Snijd het stukje bosui fijn. Meng de bosui, augurk, een beetje kerrie en de slasaus door elkaar en meng het met de eierdooiers. Vul hiermee de eieren en stuif er nog wat kerrie over.

Auberginerolletjes

6 rolletjes
30 kcal per persoon

  • ½ kleine aubergine
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 3 plakjes rauwe ham
  • 50 gram hüttenkäse
  • cocktailprikkers

Snijd het stuk aubergine in de lengte in 6 dunne plakken. Bestrijk de plakken dun met een beetje olie. Gril de aubergines op een hete grillpan in een paar minuten gaar en bruin. Laat ze afkoelen. Snijd de plakjes rauwe ham in de lengte in tweeën. Leg op ieder plak aubergine een reepje ham en verdeel de hüttenkäse er over. Rol de plakken aubergine op en steek ze vast met een cocktailprikker.

Gevulde tomaatjes

4 stuks
10 kcal per persoon

  • 4 kleine tomaten, bijv. red pearl of tasty tom
  • stukje komkommer
  • 5 olijven

Was de tomaten, snijd er een kapje af en hol de tomaten uit. Bestrooi de tomaten van binnen met peper. Zet ze op de kop weg. Was het stukje komkommer en rasp het grof. Snijd de olijven klein. Meng de geraspte komkommer met wat vruchtvlees van de tomaten en de olijven en maak het op smaak met peper. Vul hiermee de tomaten en zet de kapjes er weer op.

Paprikapakjes

6 stuks
10 kcal per persoon

  • 1 geroosterde paprika (pot)
  • ½ bosuitje
  • 2 plakjes rookvlees
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 4 houten cocktailprikkers

Laat de paprika uitlekken en snijd hem in de lengte in 6 repen.
Snijd het bosuitje in smalle ringetjes. Snijd het rookvlees in reepjes.
Hak de kappertjes klein. Meng de bosui met het rookvlees, de kappertjes en wat peper. Leg de paprikarepen plat en schep op ieder stuk wat van het mengsel. Rol de paprikarepen voorzichtig op en steek ze vast met een cocktailprikker.

Zalmsandwiches

4 stuks
55 kcal per persoon

  • stukje komkommer
  • 2 sneetjes bruin (casino)brood
  • 25 gram roomkaas light
  • 6 sprieten bieslook
  • 25 gram gerookte zalm
  • 4 houten cocktailprikkers

Was het stukje komkommer en schaaf het in dunne plakjes. Snijd eventueel de korstjes van het brood. Besmeer 1 sneetje brood met de light roomkaas en leg er plakjes komkommer op. Knip er de gewassen bieslook over. Leg de gerookte zalm er op en dek af met het andere sneetje brood. Steek in de 4 hoeken een cocktailprikker en snijd het brood diagonaal in 4 punten.

Spiesjes

15 kcal per persoon:

Rijg aan satéprikkers een kerstomaatje, klein augurkje, stuk komkommer en minimaiskolfje (pot).

20 kcal per persoon:

Rijg aan satéprikkers een stukje bosui, een gekookte mossel, een stukje ananas, een mossel.

Asperges in ham

4 stuks
20 kcal per persoon

  • 4 asperges
  •  2 plakjes gekookte ham

Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf. Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
Halveer de plakjes ham. Laat de asperges uitlekken en snijd ze in tweeën. Rol de helften in de ham.

Pruimen gevuld met feta

4 stuks
30 kcal per persoon

  • 4 gedroogde pruimen
  • 50 gram feta light
  • 1 theelepel verse kruiden als bieslook, selderij of wat gedroogde Provençaalse kruiden

Neem de pit uit de pruimen. Hak de feta grof en meng er wat kruiden door. Vul hiermee de pruimen.

Eet smakelijk!

Bron: voedingscentrum.nl

Reageer