print-image

Dit gerecht is afkomstig van de website van Voedingscentrum.

Hoofdgerecht voor 2 personen.
Bereidingstijd: 15-30 minuten.

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 330 kcal.
* Eiwit: 40 gram.
* Vet: 10 gram.
* Koolhydraten: 15 gram.

Ingrediënten

* 200 gram sperziebonen
* Stuk bloemkool
* 2 tomaten
* 1 ui
* 200 gram kipfilet
*1 eetlepel olie
* 1 teentje knoflook
* 1-2 eetlepels kerriepoeder
* 150 ml (kippen)bouillon met minder zout
* 100 gram champignons

Bereiding

 

Maak de groenten schoon. Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers. Snijd de kipfilet in blokjes.

Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin. Pers het teentje knoflook er boven uit. Voeg kerriepoeder toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren. Doe de bouillon, de sperziebonen en de tomaten er bij en stoof het gerecht 10 minuten. Maak de champignons schoon en halveer ze. Voeg de roosjes bloemkool aan de kip toe met de champignons en stoof het gerecht verder gaar.

Eet smakelijk!

Reageer