print-image

Dit recept hebben we ontvangen van René Schuurman. Ook een recept insturen? Stuur ons een e-mail!

Hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur stoven

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 935 kcal.
* Eiwit: 36 gram.
* Vet: 63 gram.
* Koolhydraten: 23 gram.

Ingrediënten

* 8 drumsticks
* 150 gram spekblokjes
* 200 gram boter (50 gram gewone boter, 150 gram bakroomboter)
* 12 sjalotten
* 1 winterwortel
* 1 rode ui
* 3 tenen knoflook
* 1 fles witte wijn (Chardonnay Sauvignon Blanc)
* 200 ml kippenbouillon
* Bakje bladpeterselie
* 2 takjes tijm
* 2 blaadjes laurier
* 250 gram kastanje champignons
* 50 gram bloem

Bereiding

Bestrooi de kip met zout en peper. Bak de spekblokjes in een grote braadpan zonder boter/olie iets uit. Schep uit de pan. Voeg 125 gram bakboter aan het bakvet toe. Bak de kip hier in rondom bruin. Schep de kip uit de pan. Fruit dan de gepelde en gehalveerde sjalotten in de pan en schep deze ook uit de pan.

Snijd de wortel in plakjes, snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Fruit de wortel, rode ui en knoflook in de pan zonder dat deze kleuren. Giet nu de wijn (750 ml) en de kippenbouillon erbij. Breng het tegen de kook. Voeg de kip, peterselie, tijm en knoflook toe. Stoof zachtjes 1 uur op zacht vuur met de deksel op de pan. Haal daarna de kip uit de pan en laat het wat afkoelen. Pluk vervolgens het vlees van het bot en snij het vlees eetbaar klein.

Bak de champignons in 25 gram boter. Kneed intussen 50 gram boter (op kamertemperatuur) en 50 gram bloem tot een balletje beurre manié). Voeg de spekjes, sjalotten en de champignons de laatste 5 minuten toe in de pan. Verkruimel dan het bolletje boter door de coq au vin. Dit is om te binden. Verwijder de laurier.

Eet smakelijk!

Reageer