print-image

Hoofdgerecht voor 2 personen.

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 550 kcal.
* Eiwit: 28 gram.
* Vet: 32 gram.
* Koolhydraten: 57 gram.

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram asperges
  • 2 eieren
  • krulpeterselie
  • 160 gram boerenachterham (plakjes)
  • 3 eetlepels roomboter

Kook 2 liter water voor de asperges in een asperge pan of een grote pan met deksel. Kook in een  andere pan met deksel 800 ml water voor de aardappelen.

Schil de aardappelen en snijd deze in parten. Verwijder de onderste 2 cm van de asperges en schil de asperges (de bovenkant hoeft niet geschild te worden). Kook de aardappelen 15 tot 20 minuten en giet deze daarna af.

Kook de asperges in 15 minuten en voeg hier de eerste 7 minuten ook de eieren toe. Laat de eieren na 7 minuten schrikken in koud water.

Smelt vlak voor het opdienen de roomboter in een steelpan en voeg de krulpeterselie toe. Verdeel de asperges, aardappelen en de plakjes boerenachterham over de twee borden. Schenk hierover de gesmolten roomboter met krulpeterselie en serveer met het ei.

Eet smakelijk!

 

Dit gerecht is afkomstig van Bosman.

Reageer