print-image

Gerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 230 kcal
  • Eiwit: 4 gram
  • Vet: 19 gram
  • Waarvan verzadigd vet: 8 gram
  • Vezels: 3 gram
  • Koolhydraten: 10 gram

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 800 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 125 ml crème fraîche

Bereiding

Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf. Hak het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 2 cm. Snijd de ui in parten en de knoflook fijn, snijd de peper in de lengte door de helft en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de peper, knoflook, ui en het kerriepoeder 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 2 minuten. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Schep de soep in kommen. Schep in elke kom 1 eetlepel crème fraîche en serveer.

Eet smakelijk!

Bron: Ah.nl

Reageer