print-image

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 230 kcal
* Eiwit: 30 gram
* Vet: 9 gram
* Koolhydraten: 7 gram

Ingrediënten

* 500 gram kipfilet
* 2 eetlepels roerbakolie of olijfolie
* 1 prei
* 1 kleine winterpeen
* 1 rode paprika
* 1/2 komkommer
* 150 gram champignons
* 100 gram taugé
* 3 eetlepels zoete chilisaus

Bereiding

Snijd de kipfilet en de paprika in reepjes. Was de komkommer en snijd hem in schuine stukken (indien gewenst eerst de pitjes uit de komkommer verwijderen). Maak de winterpeen schoon en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de prei in ringen en de champignons in plakjes. Was de taugé. Verhit de olie in de wok. Roerbak de kipfilet ongeveer 3 minuten. Neem de kip uit de pan en roerbak de winterpeen en voeg na 1 minuut de paprika en de prei toe. Weer een minuut later kun je de komkommer en de champignons toevoegen aan het groentemengsel. Roerbak alles nog 2 minuten en voeg dan de kip weer toe. Meng de chilisaus met 4 eetlepels water en roer dit door de roergebakken kip. Voeg de taugé toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. De pittig roergebakken kip smaakt lekker met rijst.

Eet smakelijk!

Reageer