print-image

Dit gerecht (incl. beeld) is afkomstig van de website van Voedingscentrum.
Hoofdgerecht voor 2 personen.
Bereidingstijd: 0-15 min. 

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 230 kcal.
* Eiwit: 25 gram.
* Vet: 10 gram.
* Koolhydraten: 2 gram.

Ingrediënten

  • 2 parelhoenfilets
  • 100 gram (grot)champignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 sjalot
  • 1,5 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels kookroom

Bereiding

Bestrooi de parelhoenfilets met peper. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de champignons in plakken en de oesterzwammen in repen. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.

Verwarm de margarine en bak het vlees hierin in ca. 8 minuten bruin en bijna gaar. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Bak de paddenstoelen en de sjalot snel in de achtergebleven margarine. Voeg de room toe met wat peper. Schep dit op de filets.

Eet smakelijk!

Reageer