Recepten

Ovenschotel met macaroni en paprika

Hoofdgerecht voor 1 persoon.
Bereidingstijd: 25 min.

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 495 kcal.
* Eiwit: 32 gram.
* Vet: 16 gram.
* Koolhydraten: 51 gram.

Ingrediënten

  • 70 gram volkorenmacaroni, ongekookt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 60 gram rundertartaar, rauw
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 125 gram gezeefde tomaten
  • Zout
  • Paprikapoeder
  • Oregano
  • Rozemarijn
  • Basilicum, gedroogd
  • 1/2 koffielepel bouillonpoeder
  • 30 gram geraspte kaas, tot 30+

Bereiding

Kook de volkorenmacaroni gaar zoals aangegeven op de verpakking. Snijd 1 teentje knoflook, 1 paprika en 1 ui in stukjes. Bak de knoflook, ui en 60 gram rundertartaar circa 5 minuten in 1 koffielepel olie. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree en paprika toe en bak nog eens 5-10 minuten. Voeg 125 ml gezeefde tomaten toe en breng op smaak met paprikapoeder, oregano, rozemarijn, basilicum en 1/2 eetlepel groentebouillon. Schep de macaroni en het paprika-vleesmengsel afwisselend in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas 30+. Bak circa 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Eet smakelijk!

Bron: Dit gerecht is afkomstig van Bosman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mening

Hi! We horen graag wat je van deze website vindt. Mis je bijvoorbeeld nog informatie of heb je opmerkingen over de website? Stuur ons je feedback!


Gelieve dit veld leeg te laten.