Blog

Nino deelt eerste ervaringen met Eversense® CGM systeem

Nino van Verseveld is een van de eerste mensen met diabetes met de Eversense onderhuidse langetermijn glucosesensor van Roche Diabetes Care.

Begin maart is bij een selecte groep mensen met diabetes voor het eerst in Nederland de Eversense onderhuidse glucosesensor geïmplanteerd. Nino van Verseveld is een van hen. In onderstaande video vertelt hij over de ingreep en zijn ervaringen tot dusver. Het Eversense CGM systeem van Senseonics biedt tot 90 dagen inzicht in glucosewaarden, zonder de noodzaak om de sensor wekelijks te vervangen of om een extra ontvanger te gebruiken.

5 reacties op “Nino deelt eerste ervaringen met Eversense® CGM systeem”

 1. Goede informatieve video.
  Heeft veel weg van de FreeStyle Libre van Abbott. die al enige tijd op de markt is maar (nog steeds) niet door de verzekeringsmaatschappijen wordt vergoed. Heb in het verleden meegedaan aan een presentatie en kreeg een proefpakket gratis. Geweldige ervaring maar ik vond de € 60 (p/st) voor één sensor te prijzig (leefde toen van een bijstandsuitkering). Ben reuze benieuwd wat deze gaat doen.

  • Dag Bob, het gaat hier om een CGM systeem waarbij er vergoeding is indien men in aanmerking komt voor continue glucosemonitoring. Het systeem wordt alleen verstrekt via de zorgverlener indien men hier volgens de criteria voor continue glucosemonitoring voor in aanmerking komt.

 2. Hallo , wat als het bakje niet aan je arm kleeft ? Je zegt je kunt naar zee gaan en hem niet meenemen , worden je waarden dan nog gemeten ?

  Mvg

  • De sensor zit in je arm, dus de waarden worden alsnog gemeten. Zodra je de zender weer op je arm bevestigd worden de waarden weer doorgestuurd.

 3. Ok tof, ik heb nu de freestyle libre, om de 14 dagen te vervangen, zonder operatieve ingrepen, noch verdovingen, geen gekeuter in je arm. Ik zit voorlopig nog niet te wachten op een kleine chirurgische ingreep om de sensor te plaatsen, laat staan te verwijderen. De 2 calibraties vereisen dan toch ook nog een vingerprik veronderstel ik, dus dat zijn er nog steeds 2. Voorlopig ben ik nog best tevreden met de freestyle libre, enkel jammer dat deze geen alarm indicatie geeft bij te hoog of te laag, maar regelmatige controle toont dit ook aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mening

Hi! We horen graag wat je van deze website vindt. Mis je bijvoorbeeld nog informatie of heb je opmerkingen over de website? Stuur ons je feedback!


Gelieve dit veld leeg te laten.