Leefstijl

Leven met diabetes betekent vaak ook leren omgaan met beperkingen en verplichtingen. Je let op wat je eet, drinkt en doet. Dat is niet altijd even gemakkelijk, maar wel zeer belangrijk. Want de regie krijgen en houden over je leven met diabetes vraagt om een gezonde leefstijl.

Er zijn veel mensen in Nederland die uit ervaring weten wat diabetes voor hen betekent. Wat voor jou het beste werkt, dat moet je zelf ontdekken. Er zijn wel wat algemene regels die helpen om jouw leven met diabetes prettiger, makkelijker en vanzelfsprekender te maken. Hier vind je allerlei tips en adviezen om je te helpen; op gebied van voeding, lichamelijke verzorging en beweging, maar ook bijvoorbeeld over seksualiteit, zwangerschap en werken. Het zijn algemene tips op basis van onderzoek en de ervaring van anderen. Gebruik ze om tot een eigen, persoonlijke stijl van leven met diabetes te komen. Ontdek wat voor jou het beste werkt.

Je mening

Hi! We horen graag wat je van deze website vindt. Mis je bijvoorbeeld nog informatie of heb je opmerkingen over de website? Stuur ons je feedback!


Gelieve dit veld leeg te laten.