Recepten

Kipdrumsticks met chorizo en tomaatjes

Hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd: 95 min.

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 405 kcal.
  • Eiwit: 25 gram.
  • Vet: 19 gram.
  • Koolhydraten: 31 gram.

Ingrediënten

  • 4 kipdrumsticks met huid (80 gram per stuk)
  • 400 gram krieltjes
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram verse chorizo (dus geen droge) of merguez
  • 2 mandarijnen
  • 2 rode uien
  • 1 courgette
  • 1 bosje oregano
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Smeer de kip goed in met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg de kip met de huid naar boven op de bakplaat. Snijd de chorizo in stukken van circa 4 centimeter en verdeel deze ook over de bakplaat. Leg de krieltjes ertussen. Pel en snijd de rode ui en courgette in grove stukken en verdeel deze over de kip. Ris de oregano van het takje en verdeel over de kip.

Rasp de schil van de mandarijn en strooi over de bakplaat. Pers de mandarijn uit en giet het sap over de kip. Zet circa 30 minuten in de oven. Giet de vrijgekomen sappen over de kip. Voeg de cherrytomaatjes toe. Bak het gerecht nog circa 30 minuten. Garneer de kip met bladpeterselie.

Eet smakelijk!

Bron: Dit gerecht is afkomstig van Peters Personal Coaching.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mening

Hi! We horen graag wat je van deze website vindt. Mis je bijvoorbeeld nog informatie of heb je opmerkingen over de website? Stuur ons je feedback!


Gelieve dit veld leeg te laten.