print-image

Dit gerecht (incl. beeld) is afkomstig van de website van Allerhande.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd: 20 min.

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 210 kcal.
* Eiwit: 26 gram.
* Vet: 6 gram.
* Koolhydraten: 12 gram.

Ingrediënten

  • 1 romanesco (groente)
  • 1 pot tomatenconsommé (400 ml)
  • 4 eetlepels panko (Japans broodkruim)
  • 2 theelepels Carribean Spice
  • 500 gram kabeljauwhaas
  • 25 gram boter
  • 150 gram rauwkost pittite radijsmix

Bereiding

Verdeel de romanesco in roosjes. Kook de roosjes 3 minuten (blancheren), spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Verwarm de tomatenconsommé op laag vuur. Voeg de geblancheerde romanescoroosjes toe, laat niet koken. Breng eventueel op smaak met zout.

Meng ondertussen de panko met de carribean spice in een diep bord. Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in 4 gelijke delen (voor 4 personen). Haal aan beide kanten door de panko. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kabeljauw 3 minuten op 1 kant. Keer en bak nog 1 minuut. Verdeel de tomatenconsommé met de romanescoroosjes over diepe borden. Leg in het midden een bergje radijsmix. Leg daarop de vis.

Eet smakelijk!

Reageer