Tips

Insuline in het vliegtuig

Gebruik je insuline en ga je met het vliegtuig op vakantie? Stop deze dan in je handbagage. Verdeel de insuline het liefst over 2 tassen.

14 reacties op “Insuline in het vliegtuig”

  • Insuline moet koel bewaard worden in de koelkast. Temperatuur is optimaal tussen 4 en 7 graden. Ook zijn er koel buidels te verkrijgen voor transport. Deze buidels moet je nat maken daarna blijft de insuline wel een paar dagen koel en als je hem iedere dag, of om de twee dagen nat maakt tot wel weken koel. Ben zelf zwaar diabeet en gebruik een pomp.

 1. Dat geldt ook voor je medicijnen, je naaldjes, je meter …. eigenlijk alles wat te maken heeft met je insuline-gebruik. Als je bagage kwijt raakt heb je toch je spullen. Mijn insuline die ik wel in een tasje met een ijspack. Eigenlijk hoeft dat niet, want de cabines zijn niet meer zo warm.

 2. Zijn er ook (wetenschappelijke) indicaties dat je hoog in de lucht gevoeliger bent voor insuline dan op de grond? Ik vlieg regelmatig en heb dat gevoel soms?

  • Je mag tegenwoordig twee cabine items mee nemen. Dus je kan je spullen wel verdelen. Of bij je medereiziger eventueel de helft in zijn/haar tas stoppen.

 3. Ik doe dit al jaren zo. Nooit in de koffer vanwege het risico op bevriezen. Verder altijd zeer ruime hoeveelheden. Ik reis eigenlijk altijd met mijn partner en hij heeft dan een gedeelte in zijn handbagage. Insuline kan 6 tot 8 weken zonder koelkast wanneer de temperaturen niet te extreem zijn. Eenmaal terug van vakantie leg ik de teveel meegenomen insuline terug in de koelkast. Ik weet niet zeker of dat helemaal verstandig is, maar houd niet van verspillen. Ik houd het dan wel apart zodat ik in de gaten kan houden of het allemaal nog naar behoren werkt.

 4. Als ik naar het buitenland vlieg dan heb ik altijd ruim mee aan insuline en doe dit in van die speciale koelzakjes, en alles van insuline en de toe behoren en medicijnen heb ik altijd in de hand bagage, en altijd bij me

 5. Hoi ik heb een Insulinepomp en ik heb gelezen dat je dan niet door een scan apparaat kan met je pomp alleen staat het niet vermeld in de medische reispapieren dus je moet door die scan wil je mee vliegen want bij schiphol is het ook niet bekend dat het niet kan met een pomp. Ik vind het verontrustend. Misschien een idee voor de medische reispapieren.

 6. Wij hadden de insuline ampullen in de handbagage, echter door druk verschillen toch twee ampullen kapot gegaan.
  Iemand anders daar ook ervaring mee en mogelijke oplossingen??
  Bvd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mening

Hi! We horen graag wat je van deze website vindt. Mis je bijvoorbeeld nog informatie of heb je opmerkingen over de website? Stuur ons je feedback!


Gelieve dit veld leeg te laten.