print-image

Hoofdgerecht voor 2 personen.
Bereidingstijd: 15-30 minuten.

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 325 kcal.
  • Eiwit: 25 gram.
  • Vet: 20 gram.
  • Koolhydraten: 15 gram.

Ingrediënten

  • 200 gram koolraap
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 2 vleestomaten
  • 1 prei
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 volkoren beschuit
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • Gehaktkruiden zonder zout

Maak de groente schoon. Snijd de koolraap in blokjes, de wortel in plakken, de prei in ringen en de tomaten in stukjes.

Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de prei. Voeg de rest van de groente toe met 150 ml water, het laurierblad en de Provençaalse kruiden. Stoof de groente 5 minuten. Maak het gehakt aan met kruiden en de fijngemaakte beschuit. Vorm er kleine balletjes van. Schep de gehaktballetjes door de groente en stoof het geheel in nog 10 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Reageer