Recepten

Geroerbakte kalkoen met spitskool en gember

Dit gerecht (incl. beeld) is afkomstig van de website van Voedingscentrum.
Hoofdgerecht voor 2 personen.
Bereidingstijd: 30+ min.

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 245 kcal.
* Eiwit: 25 gram.
* Vet: 10 gram.
* Koolhydraten: 9 gram.

Ingrediënten

* Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
* 1/2 rode of groene peper
* 1 eetlepel ketjap manis
* 2 theelepels citroensap
* 200 gram kalkoenfilet
* 500 gram spitskool
* 1 gele paprika
* 2 eetlepels vloeibare margarine
*1 teentje knoflook

Bereiding

Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn. Snijd het stukje peper fijn. Maak een marinade van de gemberwortel, de peper, de ketjap en het citroensap. Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Marineer het vlees 1 uur afgedekt in de koelkast in het mengsel.

Maak de spitskool schoon en snijd de spitskool in repen. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Verwarm de margarine in een wok of braadpan en roerbak hierin de kalkoen in enkele minuten bruin. Pers het teentje knoflook er boven uit. Voeg de paprika en de spitskool toe en roerbak het gerecht in 6 minuten verder gaar. Maak het gerecht op smaak met wat peper.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mening

Hi! We horen graag wat je van deze website vindt. Mis je bijvoorbeeld nog informatie of heb je opmerkingen over de website? Stuur ons je feedback!


Gelieve dit veld leeg te laten.