print-image

Hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd: 30 minuten.

Ingrediënten

* 4 lente-uitjes
* 4 trostomaten
* 4 gedroogde tomaten op olie
* 1 eetlepel citroensap
* 3 eetlepels fijngesneden koriander
* 100 gram maïskorrels uit blik
* Zout
* Cayennepeper
* 2 dubbele kipfilets
* 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereiding

 

Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Maak de tomaten schoon, halveer ze, verwijder de zaadjes en het vocht en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Laat de gedroogde tomaten boven een kom uitlekken en snijd ze fijn. Roer het citroensap door de opgevangen olie.

Schep de lente-uit, verse en gedroogde tomaat, koriander (of peterselie) en maïs door de citroenolie. Breng de salsa op smaak met zout en cayennepeper.

Leg de kipfilets tussen stukken plastic folie en sla ze met een enigszins zwaar mes plat. Bestrijk ze aan beide kanten met olie.

Verhit een grillpan op hoog vuur en rooster de filets in ca. 10 minuten bruin en gaar. Keer ze halverwege. Bestrooi de kip met zout en serveer de salsa erbij. Lekker met aardappelpuree en broccoli.

Eet smakelijk!

Reageer