Recepten

Ge­roos­ter­de bloem­kool met tomatensalsa

Hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd: 10 min. & 1 u. 10 min. oventijd

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 325 kcal.
* Eiwit: 10 gram.
* Vet: 25 gram.
* Koolhydraten: 11 gram.

Ingrediënten

  • 1200 g bloemkool (1 grote)
  • 5 el olijfolie
  • 2 el baharat
  • 1 schaal tastytom-trostomaten
  • 20 g platte peterselie 
  • 100 g kappertjes
  • 100 g witte kaas

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de bladeren en steelaanzet van de bloemkool, zodat deze goed blijft liggen. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng 2 el olie met de baharat en bestrijk de bloemkool ermee. Rooster de bloemkool in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar of tot hij zacht is.

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken en verkruimel de witte kaas. Meng de tomatenblokjes, peterselie en kappertjes met de rest van de olie tot een salsa. Breng op smaak met peper. Neem de bloemkool uit de oven, snijd in plakken en verdeel de tomatensalsa en witte kaas erover.

Eet smakelijk!

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mening

Hi! We horen graag wat je van deze website vindt. Mis je bijvoorbeeld nog informatie of heb je opmerkingen over de website? Stuur ons je feedback!


Gelieve dit veld leeg te laten.