Tips

Eet groente en fruit

Eet groenten en fruit om voldoende vocht binnen te krijgen. Augurken, tomaten, paprika, kiwi, rode bessen of kersen zijn arm aan calorieën en rijk aan ballaststoffen.

17 reacties op “Eet groente en fruit”

 1. Voldoende fruit, ik mag maar 2 stuks fruit per dag.
  Is dat wat jullie bedoelen met eet voldoende?
  Fruit geeft toch veel koolhydraten (snelle suikers)

 2. Maar (veel) fruit, 3 stuks per dag, bevat toch ook fructose, sucrose, glucose, als ik een Mandarein, Appel of Banaan eet, schiet mijn glucosemeter Bayer “Contour TS” omhoog…….!!

 3. Bedankt voor de tips, Sommige dingen wist ik niet en kan het nu goed gebruiken. 1 opmerking bij groente en fruit. Je had beter Komkommer erbij kunnen zetten ipv. Augurken. Komkommer is alleen maar water en vezels. Augurken komen vaak uit een potje en daar zit suiker in.
  Hier heb ik er een, en daar staat op 8-12 G per portie.
  Verder succes met de side.

 4. Al 45 jaar diabeet, altijd heel veel problemen gehad met de waardes zat meestal tussen 15 en 35 vorige kerst nog in het ziekenhuis met waardes boven 40.
  Nu met de nieuwe pomp zijn mijn bloedsuikers schitterend tussen 5 en 10 . Maar ik moet geen kersen of meloen gaan eten want dan schiet hij de lucht in. Dus ik houd het bij een appeltje kiwi wat tomaten en veel verse groenten bij de maaltijd. Het gaat nu geweldig en mijn hba1c is van 12 gezakt naar 7.

 5. Goede morgen, ik heb al jaren diabetes 2 met het gebruik van 1tablet Metformine HCI 500 Mg.
  Allergieën voor: meergranen brood, alles wat met melk te maken heeft; uitgezonderd kwark en jong belegen kaas,
  Rode witte wijn, appel, zwarte koffie, eigenlijk teveel om op te noemen.
  Heb dan last van diarree of een dikke tong (Tablet fexofenadine HCI Mylan 180 Mg. En urenlang erge oprispingen.
  Sinds kort eet ik glutenvrij en dat helpt. Maar nu verder. Wat kom ik nog tegen wat ik niet verdraag.
  Heeft u suggesties of oplossingen voor mijn problemen?
  Bij voorbaat dank!
  Met vriendelijke groeten
  Tonny Bongers-Roeterink

  • Beste Tonny, Wij adviseren je hiervoor toch echt contact op te nemen met je zorgverlener of dietiste. Zij zouden je verder kunnen helpen.

  • Ik heb ook 6 weken Metformine geslikt maar bleef me behoorlijk ziek voelen en ben toen overzet op iets anders (weet de naam niet meer) en had nergens meer last van, een paar jaar later nogeens geprobeerd maar bleef me weer ziek voelen. Nu spuit ik al weer een paar jaar Lantus met een pilletje Giclacide erbij .

  • Beste Tonny, vervelend dat je allergisch bent voor zoveel producten! Wel fijn dat glutenvrij eten helpt. Aangezien het hier gaat om medische vragen, kunnen wij je geen suggesties of oplossingen aandragen. Maar bespreek dit eens met een diëtiste, wellicht dat zij je kan helpen.

 6. Heb Karen diabetis type 2
  Ziekenhuis zegt dat ze Niets meer voor me kunnen doen.Waardes tussen 9 en 12
  Pompje : kom Ik niet voor in aanmerking, terwijl mijn tenen pijn doen.Is er geen specifieke diab.poli?
  Graag uw reactie

  • Wat vervelend dat het ziekenhuis zegt niets meer voor je te kunnen doen. Misschien een idee om dit eens met de huisarts te bespreken, wellicht heeft hij/zij een suggestie of kun je een doorverwijzing krijgen voor een second opinion in een ander ziekenhuis.

 7. Beste Tonnie,
  Sommige mensen verdragen metformine niet goed wat klachten geeft.
  Mijn advies, probeer (in overleg) een ander middel om uit te sluiten dat de klachten van de metformine komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mening

Hi! We horen graag wat je van deze website vindt. Mis je bijvoorbeeld nog informatie of heb je opmerkingen over de website? Stuur ons je feedback!


Gelieve dit veld leeg te laten.