print-image

Hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd: 30 min.

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 354 kcal.
  • Eiwit: 25 gram.
  • Vet: 19 gram.
  • Koolhydraten: 15 gram.

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool (600 gram)
  • 400 gram nasi/bamigroenten
  • 250 gram champignons
  • 150 gram gekookte hamblokjes
  • 4 eieren
  • 125 gram taugé
  • nasikruiden (half zakje)
  • 1 theelepel sambal ketjap oelek
  • 1 eetlepel seroendeng
  • 1 eetlepel pindakaas

Snijd de bloemkool in roosjes en rasp ze met een grove rasp tot ongeveer rijstkorrelformaat. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken. Klop de eieren en bak ze als omelet, snijd de omelet in kleine reepjes. Bak de hamblokjes een beetje aan in een wok met anti-aanbaklaag (geen extra vet nodig). Snijd de champignons in plakjes en bak even kort mee. Doe alle voorgesneden groenten en taugé erbij, plus de nasi kruiden. Roerbak tot het gaar is, meng de reepjes omelet erdoor. Haal van het vuur en schep de rauwe (!) geraspte/gemalen bloemkool erdoor. Serveer direct, met de smaakmakers apart erbij: per persoon een scheutje ketjap, een lepel seroendeng en/of een lepel pindakaas (meegerekend in de voedingswaarde).

Eet smakelijk!

Reageer