Recepten

Beenham met appel

Dit gerecht (incl. beeld) is afkomstig van de website van Voedingscentrum.
Hoofdgerecht voor 2 personen.
Bereidingstijd: 30+ min.

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 485 kcal.
* Eiwit: 60 gram.
* Vet: 10 gram.
* Koolhydraten: 20 gram.

Ingrediënten

* 1 beenhammetje, zonder zout (slager of supermarkt, ca. 500 gram)
* 2 uien
* 1 teentje knoflook
* 2 appels
* 1 theelepel rozemarijn
* 150 ml droge witte wijn
* 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

Warm de oven voor op 175°C. Leg de ham in een ovenvaste schaal. Maak de uien schoon en snijd ze in snippers. Snijd de knoflook in stukjes. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Schik de ui, knoflook en appel om de ham en verdeel de rozemarijn erover. Schenk de wijn erbij en verdeel de margarine erover. Dek de schaal af. Laat de ham in ca. 40 minuten gaat worden. Verwijder de laatste 10 minuten het folie of de deksel om de ham bruin te laten kleuren. Bewaar een deel van de ham afgedekt in de koelkast tot morgen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mening

Hi! We horen graag wat je van deze website vindt. Mis je bijvoorbeeld nog informatie of heb je opmerkingen over de website? Stuur ons je feedback!


Gelieve dit veld leeg te laten.