print-image

Twee keer per jaar organiseert Roche een bloggersevent voor diabetesbloggers en diabetes-influencers. Bloggers en mensen van de Roche diabetes organisatie uit heel Europa ontmoeten elkaar en gaan met elkaar in gesprek. Normaal gesproken is dit gelinkt aan diabetescongressen in Europa. Zo was ik afgelopen jaar samen met vier andere Nederlandse bloggers in Barcelona.

Lees ook: https://www.levenmetdiabetes.nl/algemeen/ontwikkeling-mysugr-app/

Dit jaar kan het event door Covid-19 helaas niet face to face plaatsvinden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we niet alsnog met elkaar in gesprek kunnen. Begin juli organiseerde Roche Diabetes care dan ook het eerste virtuele bloggersevent. #DiabetesMeetUp

Virtueel bloggersevent

Leonneke, Virtual, bloggersevent, diabetes,Via Zoom belden we allemaal in vanuit ons eigen huis. Van over de hele wereld waren er bloggers en medewerkers van Roche en MySugr (de diabetes app van Roche): Nederland, Duitsland, Spanje, het Midden-Oosten, India, de Verenigde Staten en nog veel meer!

Leonneke, Virtual, bloggersevent, diabetes,Tijdens het event waren er verschillende interessante presentaties, werden er beelden gedeeld van de social media challenges van de afgelopen weken en was er zelfs livemuziek (van de Amerikaanse zanger Ben Joe, die zelf diabetes type 1 heeft) en maakten we een cocktail ter afsluiting. Via de post kregen we een paar dagen van tevoren zogenaamde interactiekaarten. Hierdoor konden we virtueel een aansteker vasthouden bij de muziek en applaus konden geven. Superleuk bedacht allemaal!

Covid-19 pandemie & diabetes

Leonneke, Virtual, bloggersevent, diabetes,De Covid-19 pandemie was uiteraard het belangrijkste onderwerp van de gesprekken. Zo hebben we het met Gary Scheiner (diabetesarts uit de Verenigde Staten en auteur van het boek ‘Think like a pancreas’) gehad over diabeteszorg in tijden van Corona. Veel zorg vindt nu op afstand plaats (telefonisch of via videobellen). Gary benadrukte het belang van goede diabeteszorg, óók of misschien wel júist, tijdens een pandemie.

Dmitry Kosarikov (microbioloog bij Roche) en Rolf Hinzmann (head of medical science bij Roche) vertelden over het coronavirus en de risico’s die dit mee kan brengen voor mensen met diabetes. Niet alleen wanneer je zelf corona zou krijgen. Maar ook als gevolg van een lockdown: meer stress, minder beweging, andere routine, minder artsbezoeken. Voor mensen met diabetes kan dit voor ontregelde bloedsuikerwaarden zorgen.

Mentale aspecten corona crisis

Molly Wagman, een diabetescoach van MySugr, en Kirstin Burton, werkzaam bij Roche, gingen dieper in op de mentale impact die Corona kan hebben.

In mijn vorige blog schreef ik al over het effect van thuiswerken op mijn diabetes en dat ik op zoek moest naar een nieuw ritme. Molly vertelde over het belang van een routine: een ritme volgen qua slaap, eten en bewegen kan heel erg helpen om je diabetes onder controle te houden. Maar ze vertelde ook over de impact van emoties. Het is oké om je niet oké te voelen. Het is oké om de zorg voor jezelf op de eerste plek te zetten. Het is oké als je in de lockdown vooral bezig bent met overleven. En het is oké als je voorzichtig bent als de maatregelen versoepeld worden (ook al zijn er mensen die misschien denken dat je té voorzichtig bent).

Lees ook: https://www.levenmetdiabetes.nl/algemeen/onbegrip-in-mijn-omgeving/

Waardevolle avond

Leonneke, Virtual, bloggersevent, diabetes,Ook al waren we niet fysiek bij elkaar en ook al konden we niet in het echt een drankje doen met elkaar, ik vond het een waardevolle avond en ik heb weer een aantal interessante dingen geleerd. En ik ben geïnspireerd om het boek van Gary Scheiner er weer bij te pakken en weer wat beter te begrijpen hoe diabetes werkt.

Bedankt Roche, voor het organiseren van het event en fijn dat ik erbij mocht zijn!

Heb jij weleens een virtueel diabetesevent gehad? Ik ben benieuwd hoe jij dit vond. Laat het me weten in de reacties.

Meer lezen?

Leonneke van der Voort (1985), kreeg op haar twintigste de diagnose diabetes type 1. Ze deelt haar dagelijkse leven en passie voor eten op Instagram als @mysweetbalance en deelt gezonde recepten op haar eigen blog www.mysweetbalance.com.

Reageer