print-image
Anno 2020 kun je niet meer om YouTube heen. Diabetes YouTubeVlogs, DIY-video’s, make-up tutorials en game video’s: je kunt het zo gek niet bedenken of het is op het online video platform te vinden. Ook vind je op het platform veel kanalen die in het teken staan van diabetes. Om je alvast op weg te helpen, delen we in deze blog 5 YouTube-kanalen over diabetes die absoluut het kijken waard zijn!

Lees ook: Dilemma op dinsdag: ‘naakt’ douchen of perfecte bloedsuikers?

DiabetesNieuws

Het allereerste kanaal dat we jullie willen laten zien, is DiabetesNieuws. Dit kanaal is van het Diabetes Fonds. Op het kanaal vind je zowel informatieve als amuserende video’s. Denk aan onderzoeken, tips, vlogs en persoonlijke verhalen van andere diabeten. Bovendien plaatsen ze iedere maand een aflevering van de serie Diabetes TV, over succesvol leven met diabetes. Benieuwd naar de video’s? Check het kanaal van het Diabetes Fonds!

https://www.youtube.com/user/DiabetesNieuws/featured

Diabetic Danica

Een ander YouTube-kanaal over diabetes dat we jullie niet wilden onthouden, is het kanaal Diabetic Danica. Danica is een gediplomeerd verpleegkundige. Op haar kanaal plaatst ze luchtige, vrolijke video’s over hoe zij met haar diagnose type 1 omgaat in haar dagelijks leven. Ook neemt ze Q&A-video’s op en houdt ze zo nu en dan een livestream.

Natuurlijk deelt ze ook de tegenslagen waar iedere diabeet mee te maken krijgt. Zo vertelt ze in één van haar video’s dat haar insulinepomp het plots niet meer deed en legt ze in een andere video uit hoe zij met lage bloedsuikerwaarden omgaat. Eén ding is zeker: met de video’s van Danica hoef je je nooit te vervelen.

https://www.youtube.com/user/DiabeticDanica/featuredYouTube_Diabetes Danica

Diabetesvereniging Nederland

Quizzen, persoonlijke verhalen, vlogs en handige tips: de video’s op het kanaal van Diabetesvereniging Nederland staan garant voor urenlang kijkplezier. Ook staan er toffe video’s op voor en door kinderen. Het kanaal heeft ook diverse informatieve video’s, zoals: ‘Hoe combineer je alcohol en diabetes?’, ‘Hoe combineer je werk en diabetes?’ en ‘Hoe ga je als werkgever om met een collega met diabetes?’. Neem snel een kijkje op het kanaal!

https://www.youtube.com/user/DiabetesverenigingNL/featured

Déjan

De Nederlandse Déjan is een YouTube-kanaal gestart, om meer bekendheid voor diabetes te creëren. Hierdoor hoopt hij dat diabeten beter begrepen gaan worden. Op zijn kanaal deelt hij hoe hij in zijn dagelijks leven omgaat met zijn diagnose. Om deze reden is zijn kanaal niet alleen interessant voor diabeten, maar ook voor hun omgeving. Zo neemt hij zijn kijkers mee met een dagje Efteling en geeft hij tips over wat je als diabeet moet meenemen in de auto of op de motor. Ook deelt hij zijn ervaringen met zijn nieuwe pomp en stelt hij zijn kijkers de vraag: ‘wat is beter, een sensor of een prikker’. Wat ons betreft is Déjan een topper!

https://www.youtube.com/channel/UC5ppEStMKe6fOUexFmUaTSQ/featured

HappyDiabeticTV

We sluiten af met een knaller. De in Los Angeles gevestigde chef-kok Robert Lewis leeft al bijna 20 jaar met type 2. Op een gegeven moment besloot hij de controle over zijn diagnose te krijgen en anderen te laten zien hoe je eten maakt dat zowel lekker als gezond is. En zo was het YouTube-kanaal HappyDiabeticTV geboren! Op zijn kanaal vind je diverse heerlijke recepten, videopodcasts en andere avonturen van Robert. Wat ons betreft zeker het bekijken waard. Wij krijgen in ieder geval al trek als we zijn heerlijke creaties zien!

https://www.youtube.com/user/HappyDiabeticTVYouTube_HappyDiabeticTV

Wat is jouw favoriete YouTube-kanaal over diabetes?

Dit was onze lijst met vijf leuke, educatieve en inspirerende YouTube-kanalen over diabetes. Wat zijn jouw favoriete kanalen? Laat het ons weten in de reacties. En voor nu, veel kijkplezier!

Reageer