print-image

Ik komt ze vaak tegen, sporters met oortjes of headphones. Ook ik heb wel eens geprobeerd te trainen met oortjes in. Maar al snel merkte ik dat het niks voor mij was. Als ik train vind ik het fijn om de training te ervaren, te horen wat er om mij heen gebeurt of om mijn hoofd leeg te lopen. Met de muziek op lukt mij dat niet. De afleiding van muziek zorgt ervoor dat ik totaal niet de focus op mijn training heb. Ik ga mij eraan ergeren als de oortjes niet goed zitten of zelfs uitvallen. Nee niks voor mij dus. Toen ik een van mijn crewleden vroeg hoe hij dat nou ervaarde om met muziek op te rennen, kreeg ik het antwoord: ik luister geen muziek, maar podcasts! Heerlijk ontspannend en de duurtraining vliegt voorbij.

Lees ook: Mijn favoriete training

Sportpodcast

Hoogstwaarschijnlijk bestaan podcasts al een lange tijd, maar ik heb het idee dat sportpodcasts echt iets is van de laatste jaren. Hij luisterde naar hardloop podcasts. Toen ik met mijn tweelingbroer Niels hierover sprak, wees hij mij op een podcast serie van oud profwielrenner Laurens ten Dam. Tijdens een lange auto rit zette ik hem aan en ik moet zeggen, ik snap de aantrekkingskracht van het luisteren naar podcasts. De rit vloog voorbij!

In een podcast spreken gasten met passie over sport met interessante achtergrondverhalen. Eind september waren Niels en ik uitgenodigd als gast bij een podcast serie, en wel die van de Utrecht Running Project genaamd: What the Crew. We mochten praten over hardlopen en diabetes! Twee onderwerpen die wij allebei gemeen hebben en waar we veel over kunnen vertellen.

Podcast over invloed van sporten op diabetes

Wat volgde was een interessant gesprek over sporten. Wat de invloed van sporten is geweest op ons leven met diabetes. Waar vroeger bijvoorbeeld door de artsen werd gezegd wat je vooral niet kon doen als diabeet (waaronder sporten op hoog niveau,) wordt er nu het belang gezien van sporten als je diabetes hebt. Een positieve mind set is een van de sleutelwoorden van het gesprek!

Ik vind het totaal niet erg om over mijn diabetes te praten. Het bloggen doe ik al graag en nu met de podcast heb ik weer een nieuwe manier gevonden om mensen te bereiken die diabetes hebben, of die te maken hebben met diabetes. Of degenen die gewoon zin hebben om te luisteren naar een tof verhaal!

Via Spotify of via Youtube kan je onze aflevering vinden onder What the Crew.

Lees ook: Ken jij deze 5 toffe YouTube-kanalen over diabetes al?

Heb jij de podcast geluisterd en herken jij je in het verhaal van Niels en mij? Laat het weten in de reacties.

Over mij

Profielfoto-Olaf-300x300Ik ben Olaf Kerkhof (04-09-1987). Samen met mijn vrouw Renate en onze kinderen Abel en Sep woon ik in Amersfoort. Ik werk op een kinderdagverblijf en in mijn vrije tijd sport ik graag. Hardlopen is mijn passie en de focus ligt op de marathon. Sinds 2001 heb ik diabetes type 1. Ik probeer mijn diabetes zo goed mogelijk te reguleren, maar zorg er wel voor dat ik mijn leven kan leiden zoals ik dat wil. Ik probeer mijn leven niet te laten leiden door mijn diabetes. Op Instagram kun je me vinden via @olaf.kerkhof.

Reageer