print-image

Op uitnodiging van Roche Diabetes Care ben ik samen met vier andere meiden, die net als ik diabetes hebben, afgereisd naar Barcelona om het Roche Media & Bloggers event 2019 bij te wonen en een bezoek te brengen aan de EASD, een grote internationale beurs rondom diabetes. Voor mij was het de eerste keer dat ik langer dan een paar uurtjes omgeven was door zoveel diabeten. En wat was het een feest van herkenning! Samen koolhydraten tellen (of gokken), hypo’s en hypers verwerken, goede gesprekken en vooral heel veel lol.

Diabetes een beetje leuker maken

Naast de gezelligheid en het lekkere eten (nogal belangrijk voor deze foodie) vond ik de bloggersmiddag georganiseerd door Roche en mySugr het leukst en interessantst. Naast ons vijven waren voor deze middag nog veel meer bloggers uit heel Europa uitgenodigd. Dit maakte het sowieso al bijzonder. mySugr is een paar jaar geleden onderdeel geworden van Roche Diabetes Care. En heeft als missie ‘make diabetes suck less’. Oftewel: het leven met diabetes een beetje leuker en makkelijker maken. Met de mySugr app kun je op een leuke en positieve manier je glucosewaarden, koolhydraten, activiteiten en insuline bijhouden. Het team van mySugr – wat overigens voor zo’n 30-40% bestaat uit mensen met diabetes type 1 – is druk bezig om de functies van de app uit te breiden. Zo werken ze op dit moment aan een koppeling tussen de app en de Accu Chek Insight insulinepomp.

Straks ook mijn pomp met telefoon bedienen

Tijdens d e presentatie begreep ik al snel dat dit makkelijker klinkt dan het in de praktijk is: er komt een boel bij kijken. Niet alleen is het uiteraard ontzettend belangrijk dat het veilig is en probleemloos werkt. Je wil immers niet dat je kleine nichtje, die filmpjes kijkt op jouw telefoon, je per ongeluk een bolus toedient. Ook is het heel belangrijk dat het simpel en intuïtief in gebruik is. In de interactieve sessie na de presentatie hebben we samen met mySugr nagedacht over wat wij belangrijk vinden bij het bedienen van de insulinepomp via de app. Bijvoorbeeld of we de app vooral zullen gebruiken om een bolus toe te dienen. Of om een basaalstand aan te passen of de pompstatus te bekijken. Op basis hiervan gaat het mySugr team de app verder ontwikkelen. Ik ben heel benieuwd hoe de app er uiteindelijk uit gaat zien en kijk er naar uit om mijn pomp met mijn telefoon te bedienen!

Meer lezen?

Profielfoto Leonneke Leonneke van der Voort (1985), kreeg op haar twintigste de diagnose diabetes type 1. Ze deelt haar dagelijkse leven en passie voor eten op Instagram als @mysweetbalance en deelt gezonde recepten op haar eigen blog www.mysweetbalance.com.

 

 

Reageer