Nino van Verseveld is een van de eerste mensen met diabetes met de Eversense onderhuidse langetermijn glucosesensor van Roche Diabetes Care.

Begin maart is bij een selecte groep mensen met diabetes voor het eerst in Nederland de Eversense onderhuidse glucosesensor geïmplanteerd. Nino van Verseveld is een van hen. In onderstaande video vertelt hij over de ingreep en zijn ervaringen tot dusver. Het Eversense CGM systeem van Senseonics biedt tot 90 dagen inzicht in glucosewaarden, zonder de noodzaak om de sensor wekelijks te vervangen of om een extra ontvanger te gebruiken.

3 Reacties

 • Bob Wassenaar schreef:

  Goede informatieve video.
  Heeft veel weg van de FreeStyle Libre van Abbott. die al enige tijd op de markt is maar (nog steeds) niet door de verzekeringsmaatschappijen wordt vergoed. Heb in het verleden meegedaan aan een presentatie en kreeg een proefpakket gratis. Geweldige ervaring maar ik vond de € 60 (p/st) voor één sensor te prijzig (leefde toen van een bijstandsuitkering). Ben reuze benieuwd wat deze gaat doen.

  • Marjolein Jonker schreef:

   Dag Bob, het gaat hier om een CGM systeem waarbij er vergoeding is indien men in aanmerking komt voor continue glucosemonitoring. Het systeem wordt alleen verstrekt via de zorgverlener indien men hier volgens de criteria voor continue glucosemonitoring voor in aanmerking komt.

 • Romanie schreef:

  Hallo , wat als het bakje niet aan je arm kleeft ? Je zegt je kunt naar zee gaan en hem niet meenemen , worden je waarden dan nog gemeten ?

  Mvg

Reageer