print-image

Een tijdje geleden plaatste ik een foto op Instagram van mijn buik inclusief blauwe plekken, geïrriteerde huid en infuus. Ik vond het eng om te plaatsen, maar ben zo blij dat ik het uiteindelijk heb gedaan. Omdat ik zoveel reacties kreeg van mensen die het herkenden, heb ik besloten om deze blog te schrijven. Voor iedereen die het nodig heeft. Voor iedereen die onzeker is over zijn of haar lichaam, want je bent mooi zoals je bent!

Littekens

infuus, pleister en spuitplekkenVeel van jullie (diabeten) zullen het wel herkennen. Een buik, been of arm vol blauwe plekken, geïrriteerde plekken en pleisters van sensoren en infusen. En veel van jullie zijn hier onzeker over en vinden het verschrikkelijk om ernaar te kijken. Ik ook. Althans ik VOND het verschrikkelijk en ik WAS er enorm onzeker over.

Lees ook: 5 redenen waarom diabetes stom is

Wie je bent

Natuurlijk voel ik me er nog steeds weleens onzeker over, maar ik probeer hier dan niet te lang mee te zitten. Het hoort bij mij. Het laat zien hoe hard ik vecht tegen een chronische ziekte en het laat zien hoe sterk ik ben. Niemand is (helaas) tevreden over zijn hele lichaam. Iedereen is wel ergens onzeker over. En dat is zo ontzettend jammer! Waarom zou je onzeker zijn over jezelf? Je bent wie je bent en daar moet je trots op zijn! Hoe saai zou het zijn als iedereen er hetzelfde uit zou zien?

Mooi zoals je bent

Wat ik je wil meegeven is dat je mooi bent zoals je bent. Je bent prachtig! Je bent prachtig met je infusen, sensoren, spuitplekken en blauwe plekken. Het laat zien dat je sterk bent en dat je vecht tegen deze chronische ziekte. En daar mag je trots op zijn! Dus hoe je buik, benen of armen er ook uit zien, je bent mooi! Jij bent jij en jij bent prachtig!

Lees ook: 3 redenen om je diabetes gear zichtbaar te dragen

Hoe ga jij om met alle (blauwe) plekken en pleisters en dergelijke op je lichaam. Laat het me weten in de reacties.

Meer lezen?

Devlin Klaauwer is 22 jaar jong en kreeg ruim 13 jaar geleden de diagnose diabetes type 1. Haar leven stond op dat moment op zijn kop. Nu 13 jaar later heeft ze leren leven met diabetes en haalt ze alles uit het leven wat erin zit! Ze blogt en vlogt over haar leven met diabetes en deelt elke dag wat op haar Instagram @thelifeofadiabetic.

Reageer