print-image

 

 

+

Kamperen geeft mij toch echt het ultieme vakantiegevoel. Zelfs als het regent. Alhoewel ik als kind nooit met mijn ouders en zusje ging kamperen, hebben mijn vriend en ik nu de smaak te pakken. Een paar jaar geleden kochten we een tent en sindsdien gaan we minimaal één keer per jaar kamperen. Ik heb er altijd onwijs veel zin in. Deze zomer gingen we kamperen op Terschelling.

Bagage en kamperen

Voordat je werkelijk kan gaan kamperen, moet je je bagage inpakken. Dat vind ik sowieso al een uitdaging. Maar met diabetes moet je aan nog veel meer dingen denken! Zo hebben wij een koelkast in onze tent staan. Natuurlijk om eten koel te houden, maar zeker ook voor mijn insuline! Ik neem namelijk altijd extra insuline voor mijn pomp én mijn pen mee. Mijn pen neem ik alleen voor noodgevallen mee. Verder pak ik altijd één tas in met al mijn diabetesspullen die niet in de koelkast hoeven. Zo heb ik alles bij elkaar in de tent en raak ik geen spullen kwijt. Ik weet namelijk niet hoe het bij jou zit, maar leven uit een koffer in een tent zorgt bij ons voor veel bende. Maar ik houd ervan!

Lees ook: Ik ga op reis en ik neem mee…

Wel stop ik in mijn handbagage en in de tas van mijn vriend wat extra spullen. Mocht er een tas kwijtraken of gestolen worden, dan heb ik in de andere tas ook nog reservespullen!

Myrthe_kamperen met diabetes

Bloedsuikers en kamperen

Elk jaar is het weer raak. Van kamperen krijg ik hypo’s. Veel hypo’s. De buitenlucht en het actievere leven zorgen er bij mij voor dat ik een stuk minder insuline nodig heb. De eerste twee dagen is het dus een kwestie van wennen en aanpassen. Met de dag voel ik dan steeds beter aan hoe mijn bloedsuiker reageert tijdens het kamperen.

Het is ook niet zo gek! Tijdens een normale werkweek zit ik zo’n acht uur per dag achter een bureau, doe ik een lunchwandeling en probeer ik in de avond nog wat te bewegen. Tijdens een kampeerweek fiets, wandel en beweeg ik zo veel meer dan mijn lichaam gewend is. Mijn tip: bespreek eens met je diabetesverpleegkundige wat je kan doen bij veel hypo’s door meer beweging. Mocht je tijdens het kamperen veel hypo’s krijgen, dan weet je wat je te doen staat.

Zomerkleren en diabetes

Kamperen doe je in de zomer, ik tenminste wel. Als je een beetje geluk hebt, loop je het grootste deel van de tijd rond in een bikini, korte broek of andere luchtige kleding. Voor mensen met een sensor of een insulinepomp kan dat soms een beetje confronterend zijn. Je diabetes wordt dan ineens meer zichtbaar. Zelf vond ik het in het begin lastig om mijn diabetes robotonderdelen te laten zien. Wat moesten mensen wel niet denken? Het is me gelukt om dat los te laten. Op Instagram zag ik zo veel diabuddies die trots hun sensors en insulinepompen lieten zien, dat ik dacht: ‘Dat kan ik ook!’.

Doe waar jij je goed bij voelt. Heb je liever niet dat je sensor of insulinepomp zichtbaar is? Dat is oké. Heb je eigenlijk helemaal geen zin om langere mouwen aan te doen zodat je sensor bedekt is? Doe het dan vooral niet! Wees trots op wie je bent en laat het zien!

Lees ook: De meest opvallende reactie nadat dat ik vertelde over diabetes

Wat zijn jouw top kampeertips voor mensen met diabetes? Laat het weten in de reacties!

Liefs,
Myrthe

 

Profielfoto Myrthe BarcelonaMeer lezen?

Myrthe Heida (1996), kreeg op haar vijfde de diagnose diabetes type 1. Ze schrijft over haar leven met diabetes type 1 op www.girl0ninsulin.com en deelt haar leven met diabetes op Instagram en YouTube als @girl0ninsulin.

Reageer