print-image

Morgen is het wereld diabetes dag! Een dag waarin diabetes centraal staat over de hele wereld. Voor deze speciale dag van het jaar leek het ons (mij en de medewerkers van levenmetdiabetes) leuk om jullie mee te nemen in een dagje uit mijn leven met diabetes. Door middel van een PLOG (Photo log) neem ik jullie mee in mijn dag.

Lees ook: D-I-A-B-E-T-E-S

Devlin_een dag uit mijn leven met diabetesVrije dag

Vandaag is het vrijdag en dat betekent een vrije dag voor mij. Op vrijdag sta ik altijd iets later op dan op een werkdag. Meestal zet ik de wekker dan tussen 8 en half 9. Ik kies er bewust voor om niet heel lang uit te slapen om zo een beetje in mijn ritme te blijven. Hier reageren mijn suikers het beste op. Ik ontbijt met yoghurt en havermout en geniet daarna rustig van een kop thee op de bank.

Devlin_een dag uit mijn leven met diabetes

Sporten

Daarna is het tijd voor een paar rek en strek oefeningen. Ik ben sinds kort begonnen met bootcampen en tijdens de oefeningen merkte ik pas hoe stijf ik eigenlijk ben. Ik heb daarom besloten om elke dag in de ochtend wat rek en strekoefeningen te doen.

Devlin_een dag uit mijn leven met diabetesWat zal ik doen?

Na de rek en strekoefeningen is het tijd om de hond uit te laten. Ik voel me een beetje trillerig, wat meestal op een hypo wijst, dus besluit ik eerst om te scannen. 7.8 gaf de scanner aan met een pijl naar beneden. Een hele mooie waarde, maar aangezien ik nog niet ga lunchen en een stukje wil gaan lopen, besluit ik toch mijn basale stand wat lager te zetten.

Devlin_een dag uit mijn leven met diabetesLunchtijd

Ondanks dat ik mijn basale stand lager heb gezet, krijg ik toch een hypo. Enorm balen natuurlijk! Ik neem wat dextro en eet daarna verse courgettesoep als lunch.

Devlin_een dag uit mijn leven met diabetesUit eten

Die avond ga ik uit eten met een vriendin. We gaan naar een all you can eat sushi restaurant . Best wel spannend, want mijn suikers reageren hier vaak niet zo goed op. Toch gun ik het mezelf zo nu en dan. Ook al heb ik er die avond/nacht vaak spijt van. Tijdens het eten besluit ik mijn pomp op 200% te zetten (hierdoor krijg ik extra insuline) en gaf ik voor elke ronde een bolus.

Slaap lekker!

Voor het slapen gaan had ik een supermooie waarde! Super blij natuurlijk! Dit betekent dat ik goed heb gehandeld tijdens het etentje. Ik besloot nog even te lezen in bed.

Om 11 uur doe ik het licht uit en is het tijd om te gaan slapen. Morgen weer een nieuwe dag die er waarschijnlijk weer heel anders uit gaat zien. Geen dag met diabetes is hetzelfde. Er zitten goede dagen tussen en slechte dagen. Er zijn zoveel dingen die invloed hebben op je glucosewaarden. Stress, hormonen, beweging, eten, ritme, warm weer zijn allemaal factoren die de glucosewaarden kunnen beïnvloeden. En dit zijn niet de enige factoren. Ik zou er een hele lijst van kunnen maken. Maar goed, dat ga ik nu niet doen.

Bedankt dat je een kijkje wilde nemen in een dag uit mijn leven met diabetes!

Lees ook: een dag uit mijn leven met diabetes

Fijne wereld diabetes dag!

Meer lezen?

Devlin Klaauwer is 22 jaar jong en kreeg ruim 13 jaar geleden de diagnose diabetes type 1. Haar leven stond op dat moment op zijn kop. Nu 13 jaar later heeft ze leren leven met diabetes en haalt ze alles uit het leven wat erin zit! Ze blogt en vlogt over haar leven met diabetes en deelt elke dag wat op haar Instagram @thelifeofadiabetic.

Een reactie

Reageer