print-image

Leven met diabetes is 24/7. Het stopt nooit. Niet als je op vakantie gaat, niet als je je moet concentreren tijdens je werk en ook niet als je er gewoon even geen zin in hebt. Als puber vond ik dat enorm moeilijk. Inmiddels kan ik er goed mee omgaan en heb ik een superleuk leven met diabetes. Vandaag hield ik een fotodagboek bij over mijn leven met diabetes. Het viel mij meteen op hoe vaak ik aan diabetes denk op een dag. Heel vaak. Veel leesplezier!

Lees ook: kamperen met diabetes

Trrrrrring

Leven met diabetesOm 7.00 uur gaat mijn wekker. Ik scan snel mijn glucosewaarde, eet een licht ontbijt, kijk het nieuws, pak mijn tas en ik spring de auto in. Om 7.40 uur rijd ik weg naar werk. Het is een half uur rijden. Vanaf het moment dat mijn wekker gaat totdat ik in de auto stap, controleer ik regelmatig mijn glucosewaarde door te scannen. Ik wil namelijk niet met een te lage of te hoge glucosewaarde in de auto stappen. En te laat komen op werk is ook geen optie. Dus zorgen dat mijn glucosewaarde goed is in de ochtend is belangrijk!

Leven met diabetesEenmaal op werk aangekomen om 8.10 uur is mijn glucosewaarde stabiel, maar iets aan de hoge kant. Ik doe snel een correctie. Gelukkig is het wel een prima glucosewaarde om mee te autorijden. Alhoewel ik om 8.30 uur pas hoef te beginnen, ben ik er altijd iets eerder. Niet vanwege mijn diabetes, maar gewoon omdat ik een stresskip ben.

Werken met diabetes

Leven met diabetesInmiddels is het 8.30 uur en begint mijn werkdag. Voor mijn werk bel en schrijf ik veel. Ik beweeg dus nauwelijks tijdens de werkuren. Alhoewel, het bedrijf waar ik werk heeft een leuke regel: elk uur een minuut planken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar niet altijd aan mee doe. Moet ik misschien maar wat vaker gaan doen!

Om 11.00 uur is het tijd voor een snack. Mijn glucosewaarde is al aardig gezakt door de correctie van vanochtend. Kom maar op met dat glutenvrije chocoladecakeje en de banaan!

Leven met diabetesNa een half uurtje blijft mijn glucosewaarde rond de 4.0 mmol/l hangen en voel ik een hypo aankomen. Ik heb altijd een pakje appelsap mee naar het werk voor dit soort gevallen. Een hypo tijdens het werk vind ik namelijk ontzettend irritant!

Lunchpauze

Tijdens de lunchpauze ga ik altijd een half uur wandelen met mijn collega’s. Voor iedereen gezond en mijn glucosewaarde wordt er ook blij van. Het helpt mij om mijn glucosewaarde in de middag stabiel te houden. Meestal eet ik voor of na de wandeling een broodje, waar ik natuurlijk minder voor bolus.

Leven met diabetesDeze keer ging het helaas even mis… Ik vergat voor één van de twee broodjes te bolussen! Gevolg? Een dikke vette hyper natuurlijk. Dom, maar ik sta daar niet te lang bij stil. Correctie en weer doorgaan!

Vervolgens ging ik weer lekker aan de slag. Er was genoeg werk te doen. Door alle drukte vergat ik om nog even te checken of de correctie goed zijn werk deed. Wat bleek? Hij deed door de lunchwandeling iets te goed zijn best. Leven met diabetesMet een hypo tot gevolg. Om 16.30 uur werd ik duizelig, begon ik te zweten en voelde ik het ineens: ik zit laag. En ja hoor, een bloedglucose van 3,2 mmol/l.

Als een gek ging ik energy tabletten eten. Normaal wil ik ook snel van een hypo af, maar nu al helemaal! Ik had nog wat werk af te maken voor het weekend en over een half uur kon ik lekker naar huis! Maar autorijden met een hypo mag en kan niet. Dus ik moest en zou voor 17.00 uur een glucosewaarde van boven de 6,5 mmol/l hebben. Gelukkig lukte dat!

Lees ook: Wat te doen bij een hypo? Mijn 5 favoriete hypo treats

Bijkomen van een drukke dag

Leven met diabetesInmiddels ben ik thuis op de bank geploft. Ik ben aan het bijkomen van een drukke dag. Vandaag vergat ik soms even dat ik diabetes had. Het gevolg is een grafiek die meer lijkt op een achtbaan. Gebeurt dat elke dag? Gelukkig niet. Maar ook deze dagen horen bij het leven met diabetes. En gelukkig voor deze blog gebeurde het vandaag, want het maakt de blog wel een stuk realistischer!

Is deze dag uit mijn leven met diabetes herkenbaar voor jou? Laat het weten in de reacties!

Liefs,
Myrthe

Profielfoto Myrthe BarcelonaMeer lezen?

Myrthe Heida (1996), kreeg op haar vijfde de diagnose diabetes type 1. Ze schrijft over haar leven met diabetes type 1 op www.girl0ninsulin.com en deelt haar leven met diabetes op Instagram en YouTube als @girl0ninsulin.

Reageer