print-image

Kim trouwen here we go“Here we go, on this rollercoaster life we know”. Zo herkenbaar en krachtig klinken de woorden van Danny Vera tijdens de ceremonie van onze bruiloft. Hij zingt over “those crazy highs and real deep lows”. Een liedje dat gaat over het leven zoals het is: meestal leuk, maar soms ook heel verdrietig. Vanaf vandaag ga ik door het leven als de vrouw van Filip. Wat heeft diabetes type 1 met trouwen te maken, zal je denken. Als het goed is helemaal niks. Al herken ik na ruim negentien jaar suikerziekte “those crazy highs and real deep lows” zowel letterlijk als figuurlijk. En met alle emoties, spanningen en een afwijkend ritme kun je maar beter zo goed mogelijk voorbereid zijn op de mooiste dag van je leven.

Een diabetesvriendelijke bruidsjurk

Die voorbereiding begon precies tien maanden voor ons huwelijk. Bij het passen van mijn bruidsjurk wees de verkoopster me gelijk op de mogelijkheid om een apart zakje in mijn jurk te laten naaien voor mijn insulinepomp, om makkelijk te kunnen bolussen. Wist zij veel dat ik net afscheid aan het nemen was van mijn pomp. Hold-up panty’s bleken een uitkomst. Deze bieden net genoeg ruimte om in je been te kunnen spuiten.

Al maanden is de Eversense mijn trouwe vriend. Minder prikken, meer meten én weten. In een mouwloze bruidsjurk bleek mijn vriend echter niet het mooiste accessoire. Gelukkig biedt de Eversense veel flexibiliteit, waardoor ik de vrijheid heb om hem een dag of zelfs een uurtje niet te dragen. Ook erg handig als je met een gezond kleurtje in je bruidsjurk wilt, zonder witte vlek op je arm.

Bruidstaart en suikerziekte

Kim trouwen here we goDe bruidstaart vooraf al één (of stiekem twee) keer proeven om het effect op mijn bloedsuikerwaarde in te schatten, was natuurlijk geen straf. Het diner zo insteken (en natuurlijk proeven) dat er voldoende koolhydraatarme keuze was, bleek zelfs eenvoudig. Wel vond ik het moeilijk om mijn bloedsuiker expres iets aan de hoge kant te houden om een hypo te voorkomen. En toch nam ik met een bloedsuiker van bijna negen nog een paar slokjes appelsap net voordat de ceremonie begon. Alles om te voorkomen dat een hypo met alle eer ging strijken op onze grote dag.

Uiteindelijk heb ik voor het diner nog één keer mijn bloedsuiker gemeten. De appelsap bleek een beetje ‘too much’. Oeps. Of was de bruidstaart toch iets groter dan gedacht? Het koolhydraatarme diner was in ieder geval een goede en overigens ook erg lekkere keuze…

De perfecte bruiloft

Kim trouwen here we goHet was een bruiloft zoals het hoort. Een bruiloft als in een Italiaanse film. Een bruiloft precies zoals bedacht. Buiten in de zon. Mooie mensen. Mooie woorden. Gelachen, gedronken en lekker gegeten. Samen met de liefde(s) van mijn leven en onze dierbaren om ons heen een nieuw avontuur beginnen.

Om met de woorden van Danny te spreken: “I can travel all the road, you see. ‘Cause I know you’re there with me”.

Over Kim Kreuwels

Ik ben Kim, 34 jaar jong. Samen met Filip woon ik in het mooie dorpje Mheer en ben ik de trotse mama van onze dochters Saar en Fee. Op mijn 14e werd ik gediagnostiseerd met diabetes type 1.

Mijn leven bestaat uit mijn jonge gezin, werk, lieve familie, gezellige vrienden, veel leuke momenten, minder leuke momenten én diabetes. Ja, je leest het goed: diabetes, maar dan wel op het einde. Want ik ben gewoon Kim, ik leef mijn leven zoals ik dat wil. Diabetes is daar weliswaar 24/7 onlosmakelijk mee verbonden, maar het is niet leidend.

2 Reacties

  • Anita schreef:

    Alweer een prachtig geschreven blog. Kim je bent een topper. Alleen maar waardering voor jou en je gezin. Prachtige foto’s ook van jullie mooiste dag.

  • Riny Thomissen schreef:

    Wow Kim, sjoen geschreve, rech veur zn raap en to the point.
    Succes weijer in diene rollercoaster van liefde, geluk en diabetes😜

Reageer